Teamprofil – alle er ikke ens

Der kan opstå frustrationer i teams, når kolleger reagerer anderledes, end man forventer – ikke mindst når det sker i pressede situationer. Det kan hurtigt føre til misforståelser om, at nogle er dovne, egoistiske eller for flyvske. Men ofte tænker man blot med forskelligt udgangspunkt.

For at samarbejdet fungerer godt i et team, er det med andre ord vigtigt, at man forstår, hvorfor man hver især handler og tænker, som man gør. Der er forskel på, hvordan man naturligt tænker og agerer, men forstår man forskellene kan det blive vendt til en fordel til glæde for både trivsel og resultater.

Det er vigtigt at skabe en fælles forståelse for, at der er forskelle på de enkelte medlemmer i et team, og det er vigtigt at forstå, hvornår disse forskelle har betydning.
teamzone-teamprofil

Hent produktblad

Find forskellene med teamprofilen

Det er her teamprofilen kommer ind i billedet. Med en teamprofil får hver enkelt medlem i et team udarbejdet en adfærdsprofil, der viser deres adfærdsmønstre, og hvordan de reagerer i både pressede situationer men også i dagligdagen i det hele taget.

Samtidig bliver der lavet en samlet profil over hele teamet, så man kan se hvilke type personer, man hver især er. Det kan være med til at sætte skarpt på, hvor konflikter kan opstå, men ikke mindst også hvordan man udnytter de enkelte ressourcer i teamet bedst muligt. Det kan også være med til at sætte fokus på, hvilke faldgrupper teamet har, fordi visse mønstre eksempelvis er meget stærkt repræsenteret eller det modsatte.

Alle er ikke ens, og derfor er det vigtigt, at man samarbejder og kommunikerer på en måde, der fører til både resultater og god trivsel i teamet. Teamprofilen kan både skabe forståelse, styrke kommunikationen og sætte skarpt på fokusområder, som teams som helhed bør være bevidste om for at sikre gode resultater.
_MG_1568

Teambuilding med udgangspunkt i profilen

En teamprofil kan godt være eneste ydelse. Den vil dog typisk blive udarbejdet i forbindelse med et teambuilding event, så man straks får mulighed for at se, hvordan man kan tænke det ind i konkrete opgaver, der skal løses. Vi sørger for, at opgaverne er tilpasset, så det ikke bare handler om at vinde eller være bedst. I stedet er det samarbejdet, der er vigtigt for at løse opgaven, og der ikke er nogen vinder. Arrangementet bliver tilpasset jeres ønsker, så I får det med hjem fra dagen, I gerne vil have.

Teamprofilen er ofte ikke noget, der kun bidrager på den korte bane. Mange oplever også, at den på er med til at sikre en fælles begrebsverden, som også kan styrke kommunikationen med folk, der ikke er en del af teamet. Man får nemlig begreber, som kan gøre det lettere at tale internt i teamet om, hvordan bestemte personers adfærd er, og derfor også hvordan man bedst håndterer kommunikationen med dem.

Samtidig vælger mange også at bruge profilerne som omdrejningspunkt for udviklingssamtaler, da den giver gode indikationer for, hvilke ting den enkelte motivers af og har af ønsker for dagligdagen og fremtidsudsigterne.
_MG_1634

Hør mere om teamprofiler

Dit navn (skal udfyldes)

Din e-mail (skal udfyldes)

Dit telefonnummer (skal udfyldes)

Emne

Din besked